Uncategorized

Leiebil Stavanger

Preikestolen massive cliff (Norway, Lysefjorden summer morning view)

Olje, olje, olje eller oljehovedstaden. Dette er hva folk flest forbinder med Stavanger og selvsagt spiller oljeindustrien en stor rolle i byen. Men Stavanger har mye annet å by på og spesielt innen mat. Det er de en av de førende byer i Norge når det gjelder slike ting som utvikling av lokale råvarer i verdensklasse. Her finnes det veldig mange bra restauranter og en stor matfestival, der byen tiltrekker seg folk fra nær og fjern. Da kan en smake på mat fra de mange restaurantene og produsentene som er til stede. Her er det mange boder med god mat og drikke.


Stavanger er Norges tettest befolkede kommune, med sine 132.000 innbyggere. I hele Stavanger området, bor det ca. 250.000 mennesker, hvilket gjør det til Norges tredje største byområde. Noen av de mest populære attraksjonene i Stavanger, ligger utenfor byen. Men innenfor bygrensen, bør en få med seg den gamle bydelen nede ved Vågen, med sine mange sjarmerende hus og små gater. Eller katedralen i Stavanger fra det 1100 århundre. Norges fineste sandstrand ligger også rett utenfor Stavanger, ikke langt fra flyplassen. Sola er en nydelig strand, om en ønsker å bade på de varme dagene.

Stavanger med bil

carstouchByens flyplass, er Sola ved Sandnes, ca. ti km fra sentrum av Stavanger. Herfra kan en fly direkte til de fleste større byer i Norge og til et par steder i Europa og til Houston i USA.  Andre flyplasser i nærheten, er Haugesund, en times kjørsel fra Stavanger. Som nevnt, er det mye å oppleve også utenfor Stavanger. Det kan derfor anbefales med bilutleie i Stavanger. Det er enkelt med leiebil på Sola Lufthavn, Stavanger.  Budget, er et av de største selskapene i verden og de har også kontor i Stavanger. Hertz har kontor her, det samme gjelder Avis, Europcar og Sixt. Alle sammen store internasjonale utleieselskaper, med bilutleiekontorer over hele verden og på alle flyplasser. Enterprise har også et kontor her.  De er et mindre selskap, men har kontorer flere steder i Norge og mange steder rundt om i verden. Ikke blant de største selskapene, men absolutt store nok.  

Gode tips før du setter deg bak rattet

Dere er helt sikkert vant med å kjøre bil i Norge, men det er likevel et par ting en bør tenke på.
Skal dere ut på en lengre tur, spesielt i områder utenfor de store byene, kan det være langt mellom bensinstasjonene.

–  Du må alltid ha med deg gyldig førerkort ved kjøring i leiebil i Norge.

–  Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.

–  Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.

Rundt Stavanger, finnes det flere flotte attraksjoner. Blant annet Lysefjorden hvor en også finner Prekestolen.  Fra dere parkere bilen, er det en gåtur på ca. to timers opp til selve utsiktspunktet. Men det er verdt det. Utrolig utsikt der oppe fra.  Kjerag er også et sted som kan anbefales. En flott tur opp mot denne spesielle steinen. Ganske spesielt å stå på en svær stein, som henger mellom to klippevegger.