Uncategorized

Bilutleie Island

 

Dunmore-Head-and-Blasket-Islands

Island er et av de minste land i Europa, i hvert fall når det kommer til antall innbyggere. Men på samme tid, er det ikke mange andre land som kan skryte av en slik natur, som nettopp Island.
Øya ble oppdaget en gang på 800-tallet av Ingolf Arnasson, og var under norsk herredømme frem til 1918. Fra 1918 og frem til 1944 var Island under dansk herredømme. I 1944 oppnådde sagaøya så sin selvstendighet. I dag bor det rundt 325.000 mennesker på Island, og stort sett alle disse snakker Islandsk. Takket være det faktum at mange av islenderne har aner fra både Danmark og Norge, er det flere av dem som kan gjøre seg forstått også på disse språkene. Selve øya, er verdens åttende største øy og den nest største i Europa, kun overgått av Storbritannia. Hovedstaden på Island, er Reykjavik. Her bor ca. 2/3 deler av den islandske befolkningen. Det finnes kun et fåtall andre byer på øya, og ingen av disse har mer enn 30.000 innbyggere. På Island bruker de Islandske kroner.

Populært med besøk på sagaøya, Island

Island blir mer og mer populært. Dette skyldes selvsagt den spektakulære naturen, som øya kan vise frem. I tillegg til dette er de varme kildene utenfor Reykjavik, veldig populære. Mange av dem som besøker Island, kommer med fly fra Europa og er på vei til USA.  Islandair har nemlig lagt opp til at en kan bli en eller to dager over på Island, før turen går videre til USA. Det er veldig mange som benytter seg av denne flotte muligheten.


Reykjavik er hovedstaden på Island og med sine 125.000 innbyggere, er den en av de minste hovedstedene i Europa. Er vel kun «mini» land som Andorra, Liechtenstein og Gibraltar, som er mindre. De fleste som reiser til Island, gjør dette på sommeren, da klimaet på øya er ganske tøft på vinterstid. Det er flere direkte fly fra Norge til Reykjavik. En kan fly direkte fra blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Dette er medvirkende til at fler og fler nordmenn får øynene opp for Island.  Ønsker en å komme seg litt rundt for å se den vakre naturen rundt byen, finnes det flere leiebilselskaper, slik at det er enkelt å leie bil når det trengs.

Kopavogur er en mindre by på ca. 35.000 innbyggere, som ligger sør for hovedstaden. De er kun 20 km til byen fra Reykjavik, så en kan kanskje si at den er en del av stor-Reykjavik. Men det er altså en egen by. Her finner en Islands største kjøpesenter, Smaralind. På dette kjøpesenteret er det 70 butikker og restauranter. I Kopavogur finner en også Islands høyeste bygg, Smaratorg Tower, som er 80 meter høyt og har hele 20 etasjer.

Selskaper som leier ut bil på Island

Skal en komme seg rundt og se noe av den fantastiske naturen på Island, da er det bil som gjelder. Severdigheter som Den blå lagune, husk badetøy, eller geysirområdet Gullfoss, samt det fantastiske byggverket, Hallgrimkirkja er alle blant ting man bare må oppleve under et besøk på eventyrøya. Skal du rekke over alt på en helg, kan bil være den optimale løsningen. Det er lett å leie bil på Island og noen av de største og mest kjente selskapene du finner her er:

Hertz er et av verdens største bilutleieselskap, med sine 11.000 filialer på verdensplan. De har også kontor på Island, faktisk har de mer enn 15 kontorer godt fordelt på det meste av øya.

Avis er også blant de absolutt største bilutleiefirmaene i verden.  De har ikke så mange filialer som Hertz, men likevel mer enn 400.000 utleiebiler på verdensplan. Avis er markedsledende i Europa, og tilstede flere steder på Island. De har totalt 10 kontorer rundt på øya.

Leiebilguiden.no tilbyr leiebil på Island. Nettsiden sammenligner flere hundre selskaper for å finne beste pris.

Europcar er opprinnelig et fransk selskap. De har vokst og blitt en av dagens store virksomheter på leiebilmarkedet. De har ca. 200.000 utleiebiler på verdensplan, og på Island heter de også Holdur/Europcar. De har totalt 14 kontorer på Island.

Budget er en annen av de store i bransjen. Faktisk er de blant de fem største selskapene i verden.
På Island har de åtte kontorer, fordelt på de viktigste flyplassene og et par bykontorer inne i Reykjavik. Det finnes totalt 260.000 biler i deres utleieflåte.

Bilutleie24.no tilbyr også bilutleie på Island. Nettsiden sammenligner flere selskaper.

Pro Car er et lite, lokalt selskap på Island. De har kontor i Reykjavik og på flyplassen i Reykjavik.
Selskapet tilbyr nye biler og henteservice på flyplassen.

 

Gode tips før du setter deg bak rattet

På Island handler det primært om å være forberedt på været. Dette kan skifte svært fort, spesielt på høsten og vinteren.

–  Det er stort sett de samme regler for trafikken på Island, som det er i Norge.

–  Det er strengt forbudt å kjøre utenfor veiene, da bilsporene kan sette avtrykk i mange år.

–  Skal dere kjøre over høyfjellet, er det helt nødvendig med firehjulstrekk. Ellers vil ikke forsikringen være gjeldende.

Spenn setebeltene fast og gjør dere klare til mange, flotte og unike eventyr!

http://www.dinside.no/933409/islands-toffeste-leiebiler